Tarihçe
  • 1961- Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından Ankara Üniversitesi Hemşirelik ve Sağman Okulu’na bağlı olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün kurulması ile fizyoterapistlik mesleğinin temeli ülkemizde atılmıştır.
  • 1962- Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’na bağlı bir bölüm olmuştur.
  • 1963 Ankara Üniversitesi Hacettepe Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ‘nin kurulması ile bu fakülteye bağlı bir bölüm haline gelmiştir.
  • 1964- 24 Temmuz 1964 tarihli resmi gazetede yayınlanan karar ile Ankara Üniversitesi Hacettepe Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu adını almıştır.
  • 1967- Hacettepe Üniversitesinin kurulması ile rektörlüğe bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu olarak faaliyetlerini sürdürmüştür
  • 2007- 13 Haziran 2007 tarihinde ise Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin kurulması ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü olarak bu fakülte çatısı altında yer almıştır.
  • 2010- Yüksek Öğrenim Kurumu’nun kararı ile bölümün adı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon olarak değiştirilmiştir